Festival javne istorije 2023: poziv za volontiranje

Festival organizuje Centar za primenjenu istoriju, od 18-21. 05. 2023. (četvrtak -nedelja) u Beogradu. Događaji će biti organizovani na različitim lokacijama u gradu. 

Teme kojima se bavimo tokom Festivala su: otpori sa margine politikama 1990 ih; kako se oformio i razvijao anti-ratni otpor u zemljama bivše Jugoslavije; koje su dominantne politike sećanja na devedesete u zemljama bivše Jugoslavije, i kako one utiču na savremena post jugoslovenska društva; kako su se preplitale muzika i politika tokom 1990ih; kako još možemo tumačiti tranziciju i njene posledice; šta je istorijski revizionizam, i kako se prelama kroz kulturne politike u Srbiji.

Šta ćete dobiti volontiranjem? Iskustvo, mogućnost da čujete više o temama o kojima se retko govori u javnosti, upoznaćete nove ljude iz regiona i Srbije. Takođe, troškovi prevoza i hrane su vam obezbeđeni. 

Šta ćete raditi? Biće nam potrebna pomoć oko organizacije prostora u kojima će se dešavati događaji, ali najviše oko deljenja slika i informacija sa samih događaja na društvene mreže. 

Ko može da se prijavi: poziv je otvoren svima koji su zainteresovani/e, i žive u Beogradu. Posebno pozivamo studente/ice društvenih nauka da nam se pridruže. 

Prijavljujete se tako što ćete ispuniti ovaj formular. Rok za prijave je 10.05. 2023.